Archive for May, 2007

New York

Dobbenet a Street View! Itt fogunk lakni ket napig.

2 comments May 31st, 2007 at 05:21pm

Sally’s Apizza

Ropogos vekony, hazilag gyurt teszta. A pizzaszosz finoman fuszerezett, erzed a nyers paradicsom izet, de valahogy megse nyers. A menu egyszeru, pepperonis pizza, olivas pizza, baconos pizza and so on. Az egyetlen kerheto extra feltet a mozzarella es van egy olyan erzesem, hogy azt is helyben csinaljak. A hely nagyon csaladias, kicsi szuk helyiseg, a nyitas (1939) ota tok ugyanigy nez ki. A falon mindenfele hiressegek altal dedikalt fenykepek, van JFK, Sinatra, stb.

Best pizza of my life!

Apizza: new haveni tajszolas, jelentese… pizza. 

Add comment May 31st, 2007 at 04:52am

New Haven

Tegnap megvolt az un. commencement. Ez egy erdekes ceremonia, mert bar elso ranezesre azt hinne az ember, hogy diplomaoszto unnepseg, megse az. Diplomat csak junius 6-a – "diplomamunkak" ertekelese – utan kap az ember. Nagyon tudnak ezek az amcsik unnepelni es megdobbento hogy mennyire felszabadultak. A Yalen egy ev alaphangon 40.000 dollar, szoval nyugodtan allithatjuk, hogy akik a commencementen ottvoltak a gazdasagi elit tagjai. Megse volt versace oltony villogtatas, mercikulcs meg feszules. Mindenki udvarias, kozvetlen es laza. Amugy hiaba van tokeletes collage eredmenyed (itt a law school graduate school, tehat eloszor el kell vegezned egy collaget, utana johetsz jogot tanulni), gazdagdag szuleid, meg nem biztos hogy bekerulsz. Iszonyatos lobbizas folyik a helyekert, egy jo ajanlolevel, vagy egy telefon erteke a megfelelo professzortol a dekannak aranyban merheto. Aki bekerult az tenyleg az elit, minden szempontbol.

A zarounnepseg utan szinte azonnal megtelt a varos Uhaul kocsikkal, par nap is a varos atlageletkora evekkel fog emelkedni. Mindenki pakol es utazik haza, vege az iskolaevnek, a boltok is kesobb nyitnak es az utcan is szinte csak afroamerikaikat latni. BTW megdobbento, hogy milyen keves fekete volt a vegzosok kozt. Latinbol es indiaibol siman tobb van, viszon az az egy ket fekete csalad, na azok nagyon elitek. Siman kulturaltabbak a fehereknel, sugarzik beloluk az elegancia.

Ma eddig nem sok minden tortent. Elmentunk Lacival bevasarolni a varos feketek altal lakott reszeben levo szupermarketbe. Vettem egy sixpack Samuel Adamsot es a pultnal ki kellett toltenem egy nyilatkozatot, hogy 21 ev folott vagyok. Ja, sidenote: irakban meghalni mehetsz 18 evesen, de szavazni vagy inni nem. Erdekes modon a harom blokknyira levo liquor store – elado persze indiai, stereotipiiiaaa – nem kert meg ID-t se.

A delutant is a lazulas jegyeben kivanom eltolteni, ulok a lomtalanitason szerzett borfotelben a TV elott, kezemben egy Corona es nezem az Ill Sleep When I am Dead cimu Clive Owen filmet. 

1 comment May 29th, 2007 at 09:42pm

OTW to USA

A repülőtéri hosszú sorban állva, a csomagellenőrző gép oldalára felsorakoztatott üres vagy éppen félig teli kólás üvegek és félig megevett, jó haza zsíros kenyerek láttán jöttem rá, hogy a csomagomban ott lapul meg a redbull és a ájsztí mellett egy egész tonhalas subway szendvics. Egy pillanatra magával ragadott a fegyelmezett, szabálykövető „európai” gondolkozás, de aztán inkább a magyar énemnek engedtem és a pulóveremmel eltakartam a tiltott árút, nem gondolva arra, hogy hiába teszem ezt, hisz a redbullos alumínium doboz feltehetőleg félreérthetetlenné teszi majd a csomagellenőrző officer számára, hogy a fel centis hajú, napbarnítottá srác valamit rejteget. Meleg volt, vagy igazából senkit se érdekel, hogy mit viszel be a tranzitba és onnan a gépre, de meg se állítottak. Senkit se érdekel, hogy mit viszel be. Ezzel szemben a tax free shopban vásárolt Zwack Kosher Szilva (Reserve ofkoz!) és a Lindt csoki hermetikusan záródó plasztik zacsiba került, azzal az utasítással, hogy ezt csak így és másképp nem lehet. Jóvanoké.

A Delta sucks, nincs a szembelévő ülés hátulján kis personal TV, csak egy homályos projektor, amit a 30. sor után már csak nagyítóval látható. Mind1, utazunk. Juhé!

 A JFK semmit nem változott az utóbbi 15 évben, koszos és valahogy szegénységet és szervezetlenséget sugárzott. A csomagok nagyon lassan jöttek ki a futószalag kígyó gyomrából, az angolt kiejtéssel beszélő személyzet lassú és motiválatlan. Húgom ötletére a JFK-New Haven távot (Total Est. Time: 1 hour, 40 minutes Total Est. Distance: 80.96 miles) a Prime Time Shuttle 4 óra alatt tette meg. Azt hittem megőrülök, amikor a fura idegen nyelven telefonálgató sofőr kétszer is visszafordult a JFKra, az egyik utast a szuper villákat rejtő zöldövezet közepén kellett kitenni, a hátsó sorban ülő feka lédit meg egy olyan suburb gettóban, amit én eddig csak a San Andreasban láttam. Döbbenet volt. Durva szegénység flash.

Juliék egy kedves kis apartmanban laknak, beékelve egy upscale mexikói és egy nem annyira drága kínai közé. New Haven amúgy egy helyes kis falú, középen a Yale oxfordot kopizó stílusu épületeivel (a nagy parkot ötletesen Greennek hívják, hivatalosan is!) és sok sok étteremmel, pár blokknyira a központtól viszont szinte csak színesek laknak és a közbiztonság is olyan, hogy állítolág a vietnami háború idejében a túlélési esély nagyobb volt Indokína gyöngyszemében, mint itt.

Add comment May 27th, 2007 at 03:44pm

Maildroprc

Maildrop auto maildir creation (FREEBSD-6.2)

logfile "/usr/local/etc/maildrop/maildrop.log"

VHOME="/var/spool/mail/"
ACCOUNT=$1
MAILDIRMAKE=/usr/local/bin/maildirmake

`test -d "$VHOME/$ACCOUNT"`
log "TESTING $VHOME/$ACCOUNT"
if( $RETURNCODE == 1 )
{
    `$MAILDIRMAKE "$VHOME/$ACCOUNT"`
    # Lets create the Sent directory for IMAP users
    `$MAILDIRMAKE -f Sent "$VHOME/$ACCOUNT"`
    # Suscribe the new Sent directory to the suscribed folders, only for courier-imap users.
    `echo INBOX.Sent >> $VHOME/$USERDOMAIN/$ACCOUNT/courierimapsubscribed`
    # Lets create the Thrash directory for IMAP users
    `$MAILDIRMAKE -f Trash "$VHOME/$ACCOUNT"`
    # Suscribe the new Trash directory to the suscribed folders, only for courier-imap users.
    `echo INBOX.Trash >> $VHOME/$ACCOUNT/courierimapsubscribed`
    # Create the curierimapuiddb directory under the user maildir
    `touch $VHOME/$ACCOUNT/courierimapuiddb`
    # Create the courierimapkeywords file under the user maildir
    `mkdir -p "$VHOME/$ACCOUNT/courierimapkeywords"`
}

# LOG BEGING OF FILTERING
log "====  BEGIN maildrop processing for $ACCOUNT ==="

 

Add comment May 19th, 2007 at 07:48am

Shit Factory

Kb 1988 kornyeken megalapitottuk a tesommal meg harom haverral (Daemon, Orleander, Newlocal, Omen) a Shit Factory nevu kis cracking groupot, mindenki oriasi cracker volt (persze) es en meg még swapper is voltam. Azaz mindenfele modon hamisitott postai belyegek segitsegevel (thx info MrWax) 5,25 inches floppy diskeket kuldtem szet a vilag minden reszere a hot stuffzokkal. Namost szolt az egyik ex tag (Orleander of VIP [ex-Shit Factory]), hogy valaki felvitt ebbe az adatbazisba. Nem menekulhetek a multam elol!

4 comments May 18th, 2007 at 04:45pm

Tactile Vinyl

1 comment May 11th, 2007 at 06:38pm

New Orleans, here we come

New Orleans Ticket

Route to NYC

Add comment May 9th, 2007 at 03:58pm

FreeBSD IMAP POP3 SSL

cd /usr/ports/mail/cclient

make -DWITH_SSL_AND_PLAINTEXT install

cd /usr/ports/mail/imap-uw

make -DWITH_SSL_AND_PLAINTEXT install

Elvileg make cert-vel le tudnad gyartani a sajat self signed certificated, de a script hibas, localhostnak signolja a hostnamed helyett, es emiatt az Outlook minden egyes mailletoltesnel sirdogal. Workaround coming up:

cd /usr/local/certs

openssl req -new -x509 -nodes -out imapd.pem -keyout imapd.pem -days 365

(Common namehez a hostname-d!)

ln -s /usr/local/certs/imapd.pem ipop3d.pem

cat >> /etc/inetd.conf << EOF

pop3    stream  tcp     nowait  root    /usr/local/libexec/ipop3d       ipop3d
imap4   stream  tcp     nowait  root    /usr/local/libexec/imapd        imapd
imaps   stream  tcp     nowait  root    /usr/local/libexec/imapd        imapd
pop3s   stream  tcp     nowait  root    /usr/local/libexec/ipop3d       ipop3d
EOF

/etc/rc.d/inetd restart

Mostantol hasznalhatod a standard portokon a secure POP3/IMAPd.

Az Outlooknak meg kell tanitani hogy a sajat magad altal kiallitott hitelesites megbizhato. Erre is van egy workaround: 

Internet Explorerbe beirod a http://yourhostname:995/ -t, megvarod mig elojon egy Certificate Error gomb az URL mellett, raclick, view certificate, install certificate, Place all certificates in the following store: Trusted Root Certification Authorities.

IMAP-ot nem szokas megnyitni a vilag fele, szoval /etc/hosts.allow-ban korlatozd (vagy kedvenc firewallodban). 

2 comments May 7th, 2007 at 11:13am

Amerikai Követség

Az USA magyarorszagi kovetsege egy 90-s emeletdijas telefonszamon ad hivatali idoben informaciot nem bevandorlo vizumokrol. Percenkent 400 forintert. A szam Vodafone halozatbol nem elerheto.

Az OTP 4 het alatt ker le egy APEH jovedelemigazolast, elszurja az igenylolapot, szarra szivat az American Express Blue kartya igenylese kozben (befizetett, nem lejart esedekessegu csekk, szamlalevellel, etc.), majd indoklas nelkul elutasitjak a kerelmet. 15 eve vagyok ugyfeluk, naluk van a lakashitelem, a VISA kartyam, a lakasbiztositasom es lakastakarekbetetem. A szamlamon van penz (7 szamjegy) es van rendszeres forgalom is.

A jogositvany megujitasa 30 nap. Orvosi vizsgalat 6.000 forint. Maga a dokument 4.000.

14 comments May 4th, 2007 at 03:24pm

Previous Posts


Calendar

May 2007
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Posts by Month

Links